Aan de basis van Horecainventaris.nl staan Guus en Wesley. Samen vormen zij een goedlachs duo met de juiste technische kennis en een schat aan ervaring in de horeca branche. In een tijdsbestek van 10 jaar is Horecainventaris.nl uitgegroeid naar een showroom van 1200 m2 vol met gebruikte en nieuwe horeca apparatuur. Iets waar zij beiden trots op zijn!
Guus heeft na de hotelschool jarenlang in de horeca gewerkt. Dit heeft hem een schat aan kennis over de branche opgeleverd. Eén van de dingen die hem opviel, was dat de aanschaf van horeca apparatuur vaak een behoorlijke investering is. Geld wat je ook goed kan besteden aan ‘de voorkant’ van de horecazaak, want sfeer en beleving in de horeca is alles. Waarom geen tweedehands horeca apparatuur gebruiken die nog in perfecte staat is?
Zodra Wesley de Fontys Hogeschool (HBO Marketing Management) uitliep, begon hij met de handel in bedrijfsinventarissen. Van winkels en magazijnen tot kantoren. Langzaam kwamen hier ook steeds meer horecazaken bij. Als echte Bourgondiër had hij hier de meeste affiniteit mee. En dus specialiseerde hij zich in de loop der jaren steeds meer in die richting.
Guus en Wesley kennen elkaar al van jongs af aan en merkten dat hun zakelijke interesses overlapten. Ze besloten hierop de handen in één te slaan. Samen begonnen ze met het demonteren van bedrijfskeukens in met name zorginstellingen en ziekenhuizen. Vervolgens werden deze verkocht aan de eindgebruiker. Doordat zij zelf keukens demonteren begrijpen zij als geen ander hoe een keuken efficiënt ingedeeld kan worden.